Afke Schaart

Naam: Afke Schaart

Functie: Senior Directeur EU International Relations Microsoft

 

Over Afke Schaart

Op 24 oktober 1973 werd Afke Schaart geboren in Zwartsluis. Dit kleine dorp is gelegen in Overijssel. Na de middelbare school, studeerde Schaart politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vandaag de dag is zij gepromoveerd en draagt de titel doctorandus. Het is onbekend wat haar burgelijke staat is.

Loopbaan

Bij het normale publiek staat Schaart bekend als politicus bij de VVD. Tussen 2010 en 2012 was zij lid van de tweede kamer. Dit kwam niet zomaar. Al voor haar studie was haar interesse voor politiek groot. Echter had zij niet verwacht daadwerkelijk in de tweede kamer te belanden toen zij begon aan haar studie. Naast politicologie heeft ze ook nog andere studie gevolgd. Zo volgde ze buitenlandse en diplomatieke betrekkingen aan het Nederlandse Instituut voor Internationale betrekkingen Clingendael. Op dit moment is Afke Schaart woonachtig in Wassenaar, vlakbij Den Haag.

Schaart kwam niet zomaar in de tweede kamer. Zij was al actief bij de VVD sinds 2005. In 2006 was zij werkzaam bij KPN als manager European Affairs tot 2008. Een jaar later werd zij zelfs Directeur Public Affairs. Hier was ze verantwoordelijk voor betrekkingen tussen verschillende instanties zoals de politiek, de overheid en belangenorganisaties.

Haar officiële politieke carrière begon op 17 juni 2010 tot en met 20 september 2012. Zij was als actief lid verantwoordelijk voor allerlei economische zaken, zoals innovatie, export en technologie. Nadat Afke stopte als politica werd ze werkzaam als senior directeur EU International Relations bij Microsoft in Brussel.