Alexander Wijninga

Naam: Alexander Wijninga

Functie: Jonge ondernemer

OVER ALEXANDER WIJNINGA

Alexander Wijninga werd geboren op 17 augustus in 1994. Na zijn middelbare schoolperiode ging Alexander studeren aan de Hogeschool van Utrecht. Hier studeerde hij een jaar lang rechten.

Hij kwam er al snel achter dat rechten niet helemaal zijn ding was. Na een jaar begon hij met een andere opleiding. Dit was International Communication and Media. Alexander is inmiddels al 4 jaar bezig met ondernemen. Hij begon met werken bij een social media marketing bureau. Momenteel is hij eigenaar van de startup in de techbranche: Watermelon Ventures.

ONDERNEMER

Al op jonge leeftijd was Alexander bezig met ondernemen. Vandaag de dag heeft hij  veel ervaring op het gebied van ondernemen. Hij startte al meerdere kleine bedrijven. Zowel alleen als samen met een partner. In 2012 begon dit avontuur met Awijninga.nl. Hij gaf hier presentaties en workshops aan bedrijven over het gebruik en inzetten van social media. Een jaar later werd de naam gewijzigd naar The Next Network. Naast de eerder genoemde diensten ging het bedrijf nu ook de social media van verschillende bedrijven uit handen nemen.

In 2014 won Alexander de tweede prijs op het StartUp weekend Utrecht, powered by Google. Het idee dat hij had was om een soort Thuisbezorgd.nl te starten voor gezond eten. Later werd hij aangesteld als lid van Raad van Advies bij Leaders of Today. Naast zijn eigen startup, begon hij ook met een project waarbij hij zich richtte op het verbeteren van de online sales, genaamd Incredistart

Zijn laatste project is Watermelon. Dit is ook weer een startup. Met dit bedrijf wilde hij de communicatie verbeteren tussen bedrijven en klanten met behulp van WhatsApp. In 2016 kwam dit bedrijf in aanraking met Silicon Valley. Zo zou het technisch en juridisch niet toelaatbaar zijn om dit te implementeren. Daarom is Watermelon Ventures opgericht met het oog op sterke software-bedrijven te bouwen.