Anne Koning

Naam: Anne Koning

Functie: Lid PvdA Eerste Kamer 

OVER ANNE KONING

Anne Koning is geboren op 9 maart 1970. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze beschikt over een aantal goede eigenschappen. Zo is ze gedreven, analytisch, loyaal, betrokken en een echte teamspeler. Momenteel is ze onder meer voorzitter bij de Sociale Verhuurders Haaglanden, de Branchevereniging Spelen en lid van de Provinciale staten Zuid-Holland voor de PvdA.

LOOPBAAN

Op 24-jarige leeftijd studeerde Anne Koning af aan de Universiteit van Wageningen voor Doctoraal Bosbouw. Haar afstudeervakken waren onder meer Bosbeleid, Agrarisch recht en Methoden en Technieken van sociaal wetenschappelijk onderzoek. Acht jaar later besloot zij een Master te volgen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft Supervisie. Ze heeft hier een scriptie geschreven. Deze titel had de naam ‘Gemeentelijke keuze rondom kindvriendelijke buitenruimte’.

Anne Koning begon in 2010 als Zelfstandig Adviseur voor Delft Projecten. Haar taken waren onder andere het geven van advies over kindvriendelijke leefomgevingen en het geven van workshops. Een jaar later begon zij als hoofd afdeling programma’s bij Jantje Beton in Utrecht. Jantje Beton is een fonds wat zich richt op het buitenspelen van kinderen. Haar verantwoordelijkheden waren onder andere om een goede besteding te leveren van de fondsen en de uitvoering van verschillende projecten en onderzoeken. Vanaf 2013 was Anne lid van de Eerste Kamer voor de PvdA in Den Haag. Hier houdt zij zich vooral bezig met het mileu, economie, kinderopvang en welzijn.

INZET

Anne Koning vindt het belangrijk dat er genoeg plekken zijn waar kinderen lekker buiten kunnen spelen. Mede omdat deze plekken ook belangrijk zijn voor anderen. Mevrouw Koning zet zich veel in voor sociale en groene buurten. In de plannen die zij heeft zet ze zich veel in voor voetgangers en fietsers.