Bert van Drunen

Naam: Bert van Drunen

Functie: Wethouder

Over Bert van Drunen

In 1953 werd Bert van Drunen geboren in Best, vlakbij Eindhoven. Bert van Drunen groeide als kind op in het Wilhelminadorp waarna hij onder meer in Naestenbest, Speelheide en Heivelden heeft gewoond. Hij is getrouwd met zijn vrouw Kitty. Ze hebben samen twee kinderen en inmiddels ook een kleinzoon.

Loopbaan

Na de basisschool startte Bert van Drunen direct met werken. Hij begon met werken bij de Grand Bazar. Dit was toen der tijd een groot Belgisch warenhuis. Dit bestaat vandaag de dag niet meer. Hierna ging hij werken bij BATA schoenfabriek tot 1972. Bij zijn laatste baan heeft hij maar liefst 42 jaar gewerkt. Dit was bij het Ministerie van Defensie. Hier was Bert verantwoordelijk voor de HR-afdeling. De laatste 15 jaar van zijn werk carrière heeft hij uitgevoerd op het Departement van Defensie in Den Haag.

Bert van Drunen is misschien wel het perfecte voorbeeld als het gaat om een tweede kans in het onderwijs. Naast zijn werkzaamheden heeft Bert van Drunen de studies Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid gevolgd. Na deze studies is hij lid geworden van de PvdA. Ook is hij actief geworden bij het afdelingsbestuur van PvdA-Best. Vanaf 2006 is hij terecht gekomen in de gemeenteraad en heeft hij een raadsperiode volbracht.

Bert zijn visie is dat hij helder wilt communiceren met de inwoners van Best over de verschillende keuzes die worden gemaakt. De inwoners hoeven het niet altijd eens te zijn met hem, maar hij wilt wel kunnen beargumenteren waarom verschillende keuzes worden gemaakt.

Taken

Bert van Drunen zet zich in op meerdere gebieden. Zo zet hij zich on voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, zet hij zich in voor de jeugd en is hij actief op het gebied van onderwijs en kinderopvang. Op politiek niveau bemoeit hij zich vooral met het welzijn, volksgezondheid, zorg en armoede.