Denis Maessen

 

Naam: Denis Maessen

Functie: Ibou Consultancy & Management

Over Denis Maessen

In 1961 werd Denis Maessen geboren. Hij is medeoprichter van Ibou Consultancy en Management. Hij houdt zich binnen dit bedrijf bezig met visieontwikkeling, strategiebepaling en innovatie. Daarnaast is hij ook nog eens vicepresident van EFIP (European Forum of Independant Professionals). Verder is hij ook nog voorzitter van het bestuur van Focwa Schadeherstel.

Loopbaan

In 1979 behaalde Denis zijn diploma op de middelbare school. Hij koos ervoor om hierna de opleiding te gaan volgen tot officier der Mariniers aan het Koninklijk Instituut voor de Marine. Op deze school volgde hij politicologie. Denis beschrijft zichzelf als reislustig en leergierig. Hij reist in 1985 vijf jaar lang de wereld rond als specialist contraterrorisme. Hierin heeft hij verschillende rollen als leidinggevende van operationele eenheden.

Over zijn gehele carrière heeft hij nauw samengewerkt met de politie en de overheid. Mede dankzij zijn interesse voor ontwikkeling voor het individu en voor de maatschappij, begon Denis als adviseur bij Alons & Partners. Dit gebeurde in 1990. Hier was hij verantwoordelijk voor onder andere nationale beleidsontwikkelingen. 4 Jaar later besluit hij om over te stappen naar Rijnconsult. In deze tak krijgt hij de mogelijkheid om zich te focussen op het bedrijfsleven. Op 35-jarige leeftijd volgt hij de studie Management Consultancy aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

In 1998 begint de ondernemer zijn eigen adviesbureau gericht op strategische verandering. Het bedrijf krijgt de naam Strategic Development Group. Het bedrijf groeit snel in korte tijd. In 2011 zette hij meerdere Ibou Consultancy & Management op. Bij dit bedrijf ligt de focus vooral op het advies geven op het gebied van strategie, beleidsvoering en online innovatie. Naast dit bedrijf, hecht hij veel waarde aan ondernemerschap. Om deze reden zet hij zich in voor ZZP’ers in Nederland. Sinds 2015 neemt hij deel uit van de SER (Sociaal Economische Raad). Hierna volgde zijn functie als voorzitter van PZO-ZZP (Platform Zelfstandige Ondernemer).

Ondertussen heeft Denis ook nevenactiviteiten. Zoals zijn betrokkenheid bij de Defensie. Hier is hij reservist en geeft hij lezingen aan de Erasmus Universiteit.