Erik Kessels

Naam: Erik Kessels

Functie: Directeur KesselsKramer

Over Erik Kessels

Erik Kessels is geboren in 1966 in Roermond. Hij is een Nederlandse ondernemer. Daarnaast is hij vervend fotografie-verzamelaar, curator van tentoonstellingen en schrijver.

Als kind was Erik altijd al creatief. Na het behalen van zijn Mavodiploma (tegenwoordig VMBO) besloot hij om een opleiding tot etaleur te volgen. Dit was voor hem, naar eigen zeggen, altijd al zijn droom geweest. Toch kwam hij er al snel achter dat het niet helemaal zijn ding was.  Hij kwam hierachter toen hij verder ging met deze studie aan MTS Sint Lucas in Boxtel. Hij nam toen de keuze om te stoppen met deze studie en verder te gaan met marketing. Hier heeft hij wel zijn diploma in behaald. Na de studie heeft Erik voor meerdere reclamebureaus gewerkt zoals Oglivy & Mather, Kuiper & Schouten en Chiat/Day. Uiteindelijk besloot hij om een eigen communicatiebureau op te richten. Dit kreeg de naam KesselsKramer. Hier is hij momenteel creatief directeur. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Fotografie

Erik Kessels is van zichzelf geen fotograaf. Toch verzamelt hij graag foto’s. Dat is nog niet alles, want hij organiseert ook regelmatig fotografietentoonstellingen. Erik is bekend in de kunstwereld. Ze spreken dan ook met lof over hem. Hij staat erom bekend, betekenisloze foto’s meer diepgang en schoonheid te geven.

Communicatiebureau

Het Communicatiebureau waar Erik momenteel directeur is, werd opgericht in 1996. Dit deed hij samen met Johan Kramer. Net als bij de fotografietentoonstellingen koos Erik ervoor om anders te werk te gaan dan andere communicatiebureaus. Zo staat hij erom bekend  buiten de kaders te treden. Het communicatiebureau kreeg wereldwijde bekendheid. Dit gebeurde toen ze verschillende campagnes uitvoerde voor onder meer Ben, Diesel, MTV, Nike, Levi Strauss en Heineken.

Iedereen kent de letters ‘I Amsterdam’ wel. De letters zijn inmiddels weggehaald. Deze campagne is ook bedacht door Erik en Johan. Het bedrijf is meerdere keren in de prijzen gevallen. Zo wonnen ze in 1999 de prijs voor reclameman van het jaar. In 2003 wonnen e een Gouden Leeuw voor een Ster-reclamespotje. In 2010 won Erik de Amsterdamprijs voor de Kunst.