Chris van den Heuvel

Naam: Chris van den Heuvel

Functie: Muziekdocent

Over Chris van den Heuvel

Chris van dan Heuvel, geboren op 31 december 1968, Woont in Oldenzaal.

Nadat hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam en Enschede met Piano en Bastuba heeft hij de keuze gemaakt om zijn opgedane kennis in te zetten in het lesgeven ervan. Dit doet als muziekdocent bij mensen aan huis.

Loopbaan

Na zijn studie was Chris van den Heuvel achttien jaar lang de pianist en tubaist bij de Koninklijke Militaire Kapel: Johan Willem Friso. Hij was daarnaast voor aantal jaren ook de leider van de Bigband wat weer onderdeel was van de Landmacht. Door de deze ervaringen is hij doorgebroken en is hij op groter podium actief geworden. Door de jaren heen heeft Chris ook verschillende grote namen mogen begeleiden waaronder: Trijntje Oosterhuis, Karin Bloemen, Do en Guus Meeuwis. Naast zijn huidige baan is hij ook actief bij verschillende muzikale concepten zoals Dokter & de Heer.

Door de jaren heen is hij ook actief geweest voor 25 jaar lang bij verschillende blaaskapellen en orkesten. Deze ervaring heeft hem opgeleverd dat hij als jurylid is gevraagd om te fungeren bij de afdeling KNFM blaasmuziek. De afgelopen 22 jaar is hij vooral bezig geweest bij gala-avonden als organisator, muzikaal leider en kunstenaar. Hij is momenteel actief als docent en dit heeft hem veel kennis en expertise op laten doen bij verschillende muziek scholen in Overijssel en Gelderland. Dit past hij weer toe in workshops die hij door Nederland en Duitsland uitvoert.

Zijn kennis en ervaring heeft ervoor gezorgd dat hij als ondernemer naar buiten is gaan treden. Door mensen aan huis muziekles aan te bieden. Hij merkte dat er een drempel was waar gezinnen mee zaten om niet naar een muziekschool te gaan. Door naar de mensen thuis toe gaan neemt die stress weg voor de kinderen, omdat er in een bekende omgeving les wordt gegeven. Chris geeft naast pianoles ook keyboard les en les in verschillende koperinstrumenten. Bezig zijn met muziek vindt hij heerlijk en het geeft hem ontspanning. Chris zijn boodschap luid dan ook: ‘genieten van muziek verrijkt de geest om te leven’.