Northern Logistics

Op de grens met Drenthe en Groningen ligt de locatie van het bedrijf Northern Logistics. Het bedrijf is enorm aan het groeien de afgelopen jaren. Ze houden zich vooral bezig met de logistieke dienstverlening voor hun klant Horze. Horze is een enorm bedrijf dat pakketten en bezorgingen moet leveren door heel Europa. Dit wordt allemaal geregeld door Northern Logistics. Naast het orderpicken en versturen naar particuliere klanten heeft het bedrijf nog meer werkzaamheden. Ze verzorgen de gehele retourafdeling. Daarnaast beheren ze de flow van producten van zo’n 250 onafhankelijke leveranciers. Deze leveranciers bieden hun producten aan via de website van Horze.

Geschiedenis

In 2008 werd Northern Logistics opgericht. Hun klant, Horze, is in 2003 opgericht. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in de ruitersportwereld. Horze heeft een aanbod van meer dan 60.000 verschillende producten in de ruitersportbranche. Horze zocht in 2008 een geschikte locatie voor een Europees magazijn. Uiteindelijk kwamen ze terecht in Nieuw Buinen. Horze werd klant van Northern Logistics, maar de doelstelling bleef hetzelfde. Kwaliteit en snelheid staat voorop!

Via Horze moet Northern Logistics jaarlijks ongeveer 500.000 producten versturen door heel Europa. Daarnaast versturen ze zo’n 125.000 pakketten naar winkels over de rest van de wereld. Dit zijn natuurlijk geen kleine aantallen. Om dit zo succesvol en zo soepel mogelijk te laten verlopen is een goed functionerend team nodig. Bij Northern Logistics werken jonge enthousiaste werknemers, maar ook medewerkers met veel ervaring. Zo ontstaat er een goede mix tussen samenwerking en sfeer op de werkvloer en dat is dan ook te merken. Er wordt niet alleen hard gewerkt, maar er wordt ook nog eens veel gelachen.

Ontwikkelingen

Bijna elk bedrijf is op zoek naar groei en ontwikkeling. Northern Logistics is daar zeker geen uitzondering op. Het bedrijf vindt het belangrijk op de snelheid en kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Dit is dan ook nodig in de veranderlijke wereld van de logistiek. Zo zijn ze binnen het bedrijf vaak bezig met testdagen om de snelheid van het orderpicken te kunnen verbeteren. Daarnaast wordt er veel vergaderd om te kijken of er ruimte is voor verbeteringen in het versnellen van verschillende processen.