Richard Van Hooijdonk

Futuroloog, keynotespeaker en trendwatcher, dat is wie Richard van Hooijdonk is. In inmiddels zo’n 10 sectoren wordt hij gezien als dé trendwatcher, waaronder Retail, HRM, Healthcare, Finance, Gouvernance, Leisure, Bouw, Zorg en de Agri-sector. Zijn lezingen worden altijd als zeer inspirerend beschouwd. Wanneer Richard Van Hooijdonk presenteert is het moeilijk om zijn enthousiasme over het onderwerp niet ontkennen. Hij woont in Zeist met zijn vrouw, met wie hij is getrouwd sinds 2011. Samen hebben zij twee zoons.

Opleiding van Richard Van Hooijdonk

Richard van Hooijdonk heeft tijdens zijn jeugd gestuurd in Amsterdam aan zowel MEAO, als HEAO in Amsterdam. Na HEAO heeft hij er voor gekozen om een studie te volgen aan de Universiteit van Utrecht. Deze studie heeft hij succesvol afgerond en hier heeft hij dus ook zijn diploma voor behaald. In zijn jeugd merkte hij al dat hij veel interesse had in futuristische manieren van leven en werken. Ook werd zijn passie voor nieuwe technologieën aangewakkerd. Tijdens deze periode merkte Richard van Hooijdonk al dat hij hier meer mee wilde doen in zijn leven.

Carrière van Richard Van Hooijdonk

Richard Van Hooijdonk heeft altijd al een passie gehad van futuristische oplossingen en heeft daarom ook een grote interesse opgebouwd voor de toekomstige functies die we gaan krijgen. Hij begon zijn carrière bij het internationale reclamebureau JWT. Reclame en marketing trokken hem wel: vooral de verschuiving naar het digitale vond hij uiteraard interessant. Hierdoor heeft hij ook nog andere marketing- en managementfuncties bekleed bij een aantal bedrijven. Denk aan Delta Lloyd, OHRA en SNS Bank. Hoewel deze functie veel uitdaging gaven en veel creativiteit van hem vroegen merkte hij dat toe was aan een ećhte uitdaging in 2014. Dit jaar besloot hij zelfstandig ondernemer te worden!

Dé Trendwachter sins 2014

Zijn passie voor futurologie kon hij niet langer meer ontkennen. Richard Van Hooijdonk wist het doel het zijn uiteindelijke doel was om hier mee aan de slag te gaan. Daarom is Van Hooijdonk in 2014 voor zichzelf begonnen en hij is zich gaan specialiseren in futurologie. Uiteindelijk is hij nu een van de bekendste namen binnen deze branche en heeft hij inmiddels meer dan 420.000 mensen bereikt met zijn ideeën en presentaties over ‘de wereld van morgen’. Al zijn voorspellingen zijn gebaseerd op grondig onderzoek.
En dat onderzoek, dat doet hij samen met zijn internationale team van 30 specialisten op het gebied van futurologie. Dit team voert dagelijks onderzoek uit naar de nieuwste trends op het gebied van robotisering, automatisering, VR, AR, Internet of Things, Neurotechnologie, Biotechnologie, Neurotechnologie en nog veel meer.

TV & Radio

Door zijn diepgaande onderzoeken en enhousiaste manier van spreken is Richard Van Hooijdonk inmiddels een gevestigde naam. Zo wordt hij voor veel evenementen uitgenodigd als speaker, maar ook hij is meermaals te gast bij programma’s zoals RTL Boulevar, RTL Late Night en SBS Shownieuws. In het verleden had Van Hooijdonk ook zijn eigen radioprogramma, Mindshift, bij BNR.

Overwinningen, tegenslagen en prijzen

Van Hooijdonk is in zowel 2015, 2016, als 2017 verkozen tot meest gevraagde trendwatcher én futurist van Nederland. Zijn lezingen zijn inmiddels al door meer dan 420.000 mensen bijgewoond. In 2018 publiceerde Richard Van Hooijdonk de bestseller ‘De Wereld Van Morgen’.

Overig

Gezond leven staat bij bij Richard hoog in het vaandel: veel sporten en juiste voeding zijn voor hem erg belangrijk. Ook is hij groot fan van meditatie. Verder is hij fervent Twitteraar. Zijn motto is “samen de wereld een stukje mooier maken”.