Unilever N.V.

Naam: Unilever N.V.

Bestuur: CEO: Paul Polman, CFO: Graeme Pitkethly, Chairman: Marijn Dekkers

Hoofdkantoor: (Corporate Centre) Unilever N.V – Weena 455
3013AL Rotterdam &

Unilever P.L.C House
100 Victoria Embankment
London EC4Y 0DY
United Kingdom

Opgericht: 1930

Omzet (2015):  53,3 miljard euro

Aantal werknemers: 168.921

Landen: actief in 180 landen.

 

 

GESCHIEDENIS

Het Britse bedrijf Lever Brothers, een zeepfabrikant werd in 1930 gefuseerd met het Nederlandse margainebedrijf Margarine Unie. Dit werd samen het nieuwe bedrijf Unilever. Deze fusie was bijzonder goed, omdat de twee bedrijven vrijwel identiek waren. Ze hadden allebei dezelfde grondstoffen nodig, beide richtten ze zich op een grote doelgroep voor huishoudelijke producten en ze hadden dezelfde distributie kanalen in het logistieke proces.

Samuel van den Bergh en Anton Jurgens waren twee concurrerende partijen op het gebied van margarine. Zij besloten te fuseren tot Margarine Unie in 1927. William Hesketh Lever was een handelaar die handelde in zeep en kruidenierswaren. Hiermee ging hij heel de wereld over. Na een bepaalde periode verbreedde hij zijn assortiment met vis, ijs en conserveren. Dit gebeurde in 1917. Zijn zoon William, Hulme Lever volgde hem op in 1925 voordat hij fuseerde met het Nederlandse bedrijf.

Vandaag de dag kent het bedrijf twee directieleden. Een voor de N.V en een voor Uniliver P.L.C. De Nederlander Paul Polman is momenteel topman bij Unilever.

MERKEN

Het bedrijf Unilever heeft heel veel verschillende levensmerken onder zich. De lijst is ontzettend groot. Onder andere AXE, Lipton, Dove, Calvé en nog veel meer.